Minecraft szerver otthonra?

Manapság rengetegen játszanak Minecraftot és vannak akik ezt nem szeretnék teljesen egyedül tenni hanem a barátaikkal vagy akár ismeretlenekkel szeretnének játszani. Ennek az egyetlen módja ha egy szerverre csatlakozol. A csatlakozás bárki meg tudja tenni de ha azt szeretnéd hogy a te szerveredre csatlakozzanak ahhoz kell egy kis pénz is.

A legegyszerűbb és legolcsóbb módja ennek ha egy erre szakosodott cégnél bérelsz. Az ár attól függ hogy mennyire szeretnéd erősre a szerveredet azaz mennyi játékos játszhasson egyszerre, probléma nélkül. Az ilyen szerverek nagyon kezdő barátok hiszen az a lényeg hogy aki nem ért hozzá az is egyszerűen játszhasson. Kapsz a szerverhez egy nagyon jó webes felületet amin tudod kezelni hogy mit történjen játékon belül. A jobb szolgáltatóknál még ddos védelmet is kapsz. A másik módja a szerver készítésnek ha teljesen saját magad csinálod azaz te veszed meg a hozzá szükséges számítógépet, te telepíted fel rá az operációs rendszert ami ilyen esetekben nem is Windows hanem Linux mert a Linuxban sokkal  kevesebb haszontalan dolog van ami csak terheli a gépet és lassulni fog a szerver. Csak akkor merem ajánlani ezt a módszert ha már a linuxhoz egy picit is értesz.  Ilyenkor az egész szerver csak egy parancssorban fut amit elég nehéz átlátni és ha szeretnél valamilyen beállítást módosítani akkor végig kell járnod azt a több 100 file-t amit a szerver mappájában találsz és megkeresni azt amelyben az van amit keresel. 

De ha a szervered már elindul akkor is csak az tud rá kapcsolódni aki ugyanazon a hálózaton van mint te tehát a 3 utcával arrébb lévő barátod már nem fog tudni. Ezt úgy lehet orvosolni ha a routerben beállítod hogy melyik gépen fut a szerver és akkor azt a gépet kinyitja a világ felé és bárki csatlakozhat ha tudja az ip címet. Ilyen módon működik az újonnan nyílt Rakpart Minecraft Szerver ahova bárki csatlakozhat, az is aki nem vette meg a játékot. A szerver survival módban működik és rengeteg egyedi újdonság van benne. Nincsenek korlátok megszabva, akármerre elmehetsz és akármit csinálhatsz és ehhez segítséget is adunk. A szerver 24/7 fut, mindig lehet csatlakozni, akár 50 főig. A szerveren megtalálható a dynmap plugin amivel egy weboldalon látható az egész világ felülnézetből és oldalnézetből hogy a legjobban be tudd járni és körül tudj nézni hogy miket fedezz fel. A barátaiddal még falut is tudsz alapítani ami egy kis ikonnal meg fog jelenni a térképen és bárki láthatja majd. Van discord szerverünk is ahol az újdonságokról és az eseményekről értesülhetsz, valamint pontosan le van írva hogy hogy tudsz csatlakozni akkor is ha megvetted és akkor is ha nem.

Ha még soha nem játszottál a játékkal vagy még régebben talán a telefonos verziót kipróbáltad akkor nagyon ajánlom hogy legalább egy kicsit játssz vele vagy gyere fel a szerverre mert nagyon jó élményeket tudsz szerezni. Ha játszani szeretnél: discord.io/rakpart

Írta: Gyóni Márk