Ha bezár az ország, nyisd ki az internetet!

Ez a cikk Március 4-én készül, ezt így előre le akartam szögezni. Most jelentették be, hogy az ország ismét bezár. Sulik, ovik, boltok, stb. Semmi nem lesz nyitva minimum áprilisig, ha nem tovább. Viszont ez nem egy olyan cikk, ami a gazdasági vagy politikai szempontajit nézi a COVID-nak, hanem kultúrális szempontból. Abból a szemszögből, hogy akkor most pontosan mi is lesz, mit nézz, hallgass, játssz. Konkrét ajánlatokat fogok tenni, hogy egy kicsit megkönnyítsem a dolgodat.

Mit nézzek?

Erre a kérdésre talán azt tudnám válaszolni, hogy ami jól esik. Én személyszerint a szocális interakciót ilyenkor a Twitch-ről nyerem. Streamereket követek, akik vagy rage-elnek vagy nagyon jól játszanak. Akár mindkettő. Van olyan streamer, aki leborotválja a haját 200 dollárért, de olyan is van, aki egy profi e-sportoló és csak játszik. Mindenki más fajta tartalmat és tartalomgyártót szeret, de platformnak remek kiinduló pont. A nézéseddel szimplán támogatod a streamer-t, amiért a legtöbbjük nagyon hálás. Én is mindig örülök, ha van egy aktív néző mikor streamelek.

A másik ilyen a YouTube. A Google által birtokolt platform az egyik legnagyobb, ahol mindenféle tartalom megtalálható. Vannak hírek, gameplay-ek, segítségek, meme-ek. Iszonyatos mennyiségű tartalom van a YouTube-on. Amilyen kreátorokat itt tudnék ajánlani, az mindenképpen lehetne a Telex és a Partizán. A két csatorna remek munkát végez, a videóik pedig nagy mennyiségben vannak fent az interneten. Ha valami vicceset keresel, akkor talán mém videókat tudnék ajánlani. Itt nem szabok semmilyen határt, keress rá és nézelődj.

Most, hogy letudtuk az ingenyes réteget, ereszkedjünk alá a fizetős csábításba. Netflix, HBO Go, Amazon Prime hármas. Ezen a 3 platformon félelmetesen nagy mennyiségű tartalom van már és jön még. A Netflix-en most fog befejződni az Archie képregényekből adaptált Riverdale 5. évada például. Vagy ott van esetleg a La La Land, amiről hamarosan fog ide érkezni kritika is. Persze, egy musical ami a napos és szép, kültéri helyszínekkel is bíró Los Angeles-ben játszódik, okozhat neked kényelmetlen érzéseket. Mindenesetre megéri, hisz egy ideig nem felejted el ezt az élményt. HBO Go-n két hét múlva pontosan befut Zack Snyder Igazság Ligája, ami 4 óra tömmény DC tartalom lesz, amiről szintén lesz elemzés. Plusz minden nagy bemutatót megkapunk HBO Go-n mi is, így példul az új Bond filmet, a Dűnét és a Wonder Woman 1984-et is. Megéri tahát a Warner platformját figyelni, mert izgalmas dolgok jönnek. Az Amazon Prime kínálatából a This is us című sorozatot tudom ajánlani, plána azoknak, akik a karantén alatt izmosodni vagy fogyni szeretnének. Aki pedig mondjuk egy Agymenők rész után ahol feltűnt Will Wheaton és hiányolja a Star Trek-et, annak a Picard sorozat jól jöhet.

Mit hallgassak?

Mivel nem vagyok nagy trap rajongó, nem fogok reppereket ajánlani. Helyette inkább Carson Comát, Queen-t, vagy Imagine Dragons-t ajánlanék. Esetleg a fent említett La La Land soundtrackjét. Higgyetek nekem, nagyon jó. Ebben az időszakban a rock remekül segíthet, hisz ki hozza belőle az állatot, amit a Woltosnak inkább nem szeretnél megmutatni.

https://chickpeamcb.tumblr.com/

Mit játsszak?

Na barátom itt vannak ajánlataim. Ingyenes téren a Warframe remek választásnak tűnhet, hiszen ez egy MMORPG, nindzsákkal. És így 300 órával a hátam mögött, még mindig lehet élvezni. A Hardcore embereknek talán a League of Legends-t tudnám ajánlani. Ez egy stratégiai játék, ahol 5 fős csapatokban próbáljátok az ellenfél bázisát lerombolni, no meg az önbecsülését. Ebben a játékban kb. 700 órám van, és meg kell mondjam, tetszik. Mármint, utálom egy-két részét persze, de többségben élvezhető, és mire kitanulnád, a negyedik hullámon is túl leszünk.

Fizetős játékok következnek. Az első ilyen amit ajánlanék az a sokak által ismert Minecraft, amiben blokkok építheted meg akár egész Atlantiszt, egy várost vagy más monumentális építményt. Ebbe is érdemes belefogni, higgy nekem, van benne 2500 órám, ha nem több. A játék majdnem annyi platformon jelent meg mint a Doom. Ennek ellenére a világ legnépszerűbb számítógépes programjáról beszélünk.

Még egy fizetős opció a Valheim vagy a Subnautica és annak folytatása, a Below Zero. Ezek egyjátékos kalandok, ahol akár viking, vagy a tenger legyőzője lehetsz. Új világot fedezhetsz fel, ahol akadályokat kell leküzdened egy gyönyörű világban. Ezek a játékok képesek elterelni a gondolataid jó időre, elfoglalnak. A görög mitólógia kedvéért pedig az Immortals: Fenyx Rising vagy a Hades lehet jó választás. Az egyik egy Zelda koppintás, a másik egy Diablo átírat. Mind a kettő élvezhető, és ha esetleg rajongsz a görögökért, akkor szeretni fogod ezeket.

Direkt nem tettem a listába mainstream tartalmat, mivel arról már úgyis tudsz. Próbáltam változatos lenni ezekkel a javaslatokkal, hogy új és érdekes dolgokkal foglalkozz suli vagy munka mellett. Kitartást üzennék számodra, bár ha erősebben akarok emlékezni, 2021 eddig ugyanúgy kezdődött, mint 2020.

Írta: Wiandt Ákos