Covid alatt a Föld körül: Barcelona

Azért esett a választásom most Spanyolországra, mert egyrészt nagyon szeretem ezt az országot, másrészt nem olyan rég volt szerencsém személyesen is meglátogatni több híres városát, így tudok belsős információkkal is szolgálni a számotokra. A teljes ország helyett én most Barcelonát szeretném külön kiemelni és ajánlani, mert nekem leginkább ez a gyönyörű város nyerte el a tetszésemet.

Barcelona egy rendkívül jó hangulatú város, gyönyörű a környezete és mindenki nagyon vidám. Első látogatási célként a város egyik piacát szeretném ajánlani nektek. Ha egyszer valamelyikőtök ellátogatna Barcelonába, feltétlen érdemes ellátogatnia egy piacra, hiszen leírhatatlan hangulat uralkodik mindenütt, s rengeteg ott a gyümölcs, de nemcsak a szokványos kínálat, hanem a tenger gyümölcsei is megtalálhatók. Én személy szerint a La Boqueria piacot ajánlom, hiszen ez a város legnagyobb piaca, így kínálata is ennek a leggazdagabb.

Barcelonában található a híres Sagrada Família is, amelynek mindenképp érdemes megnézni mind a belsejét, az ablakokon beszűrődő, szemet kápráztató fény miatt, mind a külsejét, a gyönyörű tervezés miatt. Érdemes olyan jegyet venni, amivel fel lehet jutni a tetejére is, hiszen innen egyrészt beláthatod a város különböző részeit, másrészt a Sagrada Familiát is megcsodálhatod egy új szögből.

A kicsit kevésbé ismert Güell parkba is érdemes ellátogatni a formák és színek kedvelőinek, olyan remek és meseszerű összhangját találják itt meg mindezeknek, de ha ez nem volna elég, csak tekints fel, és hihetetlen látvány tárul eléd, hiszen a parkban hemzsegnek a papagájok! Kis plusz információ az érdeklődők számára, hogy a Güell Parkot, mint sok egyéb látványosságát a városnak, szintén Antoni Gaudí tervezte, s eredetileg egy újszerű lakóövezet részeként képzelték el, ám mivel nem volt az ott lévő házakra kereslet, végül Gaudí maga vásárolta meg ezeket és költözött be a családjával. Ha engem kérdeztek, szerintem jól járt. 🙂

És a végére is értem barcelonai körútamnak, remélem tetszett, köszönöm a figyelmet!

Írta: Halász Ábel