Ha felnő a Z generáció

Utazzunk kicsit a jövőbe mi lesz ha a mi generációnk felnő. Megöregszik a híres Z generáció.

Talán a legnagyobb váltoZás a szerelem, a család és a barátok fogalmában fog változni.

Ahogy fejlődik a világunk úgy változunk mi is. A szerelem és a randizás sajnos ugyan úgy megváltozott velünk. A régi lovas kocsis nagyobbnál nagyobb gesztusokból átmentünk az “instagrammon ráírok”-ra amivel nincsen baj mert gyorsabb de nem panaszkodnék ha a szőke herceg beállítana a fehér lovon. Amikor először ejtettem ki a számon a nagymamámnak a barátság extrákkal-t az első gondolata az az volt, hogy legjobb barátság és vagy fél órán át kellett neki magyaráznom, hogy mi is a lényege persze a végére arra jutottunk, hogy neki lett igaza és ez nem létezik. A család fogalmán most első sorban nem a nemek felosztására gondolok, hanem arra hogy a generációnknak tudnak akár a közeli barátok, csapattársak is családot jelenteni. Sok ember szerint csak az a család akiket vér szerint hívunk annak de szerencsére a generációnk kezdi bebizonyítani, hogy ez nem teljesen így van szerintünk. A barátok a már régóta emlegetett barátok. Sok gonosz barátos történett hallgattam végig nagyszüleimtől, szüleimtől de a mi generációnk ezt egy másik szintre emelte. Én is néha bele gondolok, hogy miket tettem tettünk és konkrétan sajnálom magunkat, de ezekkel ha szép módon ha nem megtaláltuk az igaz barátainkat. Persze az út alatt azért változnak a nevek de nagyon remélem hogy jól gondolom, hogy pár marad.

A Z generáció talán a legnagyobb változást a többihez képest az elfogadásban mutatja, értve ezt a bőrszínre a sexuallitásra a testképre avagy bármire talán a fő ok erre hogy mi vagyunk az egyik leglázadóbb generáció.

Ez egy olyan dolog aminek nagyon sokat köszönhetünk a közösségi médiának mivel lehet ott van a sok rossz tartalom de mellette a sok pozitív egyek vagyunk, a szeretet szeretet tartalom is. Személyes kedvencem pedig a testkép, a plus size modellek a narancsbőr és striák elfogadására buzdítás e mellett pedig a fitness guruk akik megmutatják hogy nekünk se tökéletesen szálkás a testük mindig. A z generáció munkában?! Na hát az amibe bele se merek gondolni hogy ilyen erőteljes, kreatív és innovatív lesz. Amire még nagyon kiváncsi vagyok az az, amikor elérjük az öreg boomer korunkat. Gonoszkodni fogunk mi is a fiatalokkal vagy direkt lázadásból a legjobb fejek leszünk? Az biztos, hogy erre még egy darabig nem tudunk választ adni.

Írta: Kóczé Viktória