2021-22 I. trimeszter Társadalomismeret

A társadalomismeret műhely az első trimeszterben fontos és aktuális “zöld témák” mentén haladt, tanult és folytatott nagyon értékes párbeszédet. Az első trimeszterben azt tanultuk meg, hogy hogyan hallgassuk meg egymás véleményét és hogyan támasszuk alá a gyakorlatban, azaz tettekkel a szavainkat, vagyis ne csak papíron legyünk “klímaszorongó fiatalok”, hanem valóban tájékozódjunk és cselekedjünk, ha kell érzékenyítsük a saját környezetünket.  

Megvizsgáltuk a csokoládé útját a kakaóbabtól az asztalunkig, megadott szempontok szerint elemeztük az előválasztás klímavitáját, a charity shopban leomlott néhány előítéletünk, miszerint ez nem feltétlenül a “csórók boltja” és egy ing azért biztosan nem fog rosszul állni, mert itt veszed meg használtan. Ide mi is vittünk adományokat, amelyek számunkra már feleslegesek, de másnak még hasznosak lehetnek.

Eljutottunk egy csomagolásmentes boltba, ahol a termékek árait vizsgáltuk meg elsősorban és leginkább arról beszélgettünk, hogy mennyivel drágább egy átlagos boltnál, ki engedheti meg magának és az egyéb boltokban mennyibe kerül maga a csomagolás egy-egy terméken, illetve annak újrahasznosítása/elégetése.

A Kolibri Színházban Az időkripták rejtélye c. részvételi színházas darab várt minket, ahol nem kevesebb volt a cél, mint megmenteni a világot egy nagyobb klímakatasztrófától, színészek, játékos feladványok és némi nyomozás után.